Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Βιβλιοπαρουσίαση:"Το αίνιγμα της πέτρινης γενειάδας " της Λίτσας Ψαραύτη


Το αίνιγμα της πέτρινης γενειάδας

συγγραφέας: Λίτσα Ψαραύτη
εικονογράφος: Βάσω Ψαράκη
εκδότης: ΠΑΤΑΚΗΣ είδος βιβλίου: Περιπέτεια

Το βιβλίο που διάβασα:
τόπος: Αίγυπτος χρόνος: Αύγουστος-Σεπτέμβριος του 1996
ήρωες: ο Ρικ, η συγγραφέας , ο πατέρας της και η μητέρα της
αφηγητής: η συγγραφέας Λίτσα Ψαραύτη
σπουδαία γεγονότα: η ανακάλυψη από τους ήρωες μιας μυστηριώδους και άγνωστης επιγραφής ,σε ένα άγαλμα του Φαραώ Ραμσή ,με πρόβλεψη για το μέλλον της Αιγύπτου

Το βιβλίο μου άρεσε, γιατί
είναι μια ωραία περιπέτεια που μας ταξιδεύει στην Αίγυπτο, μας γνωρίζει τον αρχαίο της πολιτισμό, τα μνημεία της και μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων του και τα μικρά προσωπικά τους προβλήματα, μας τονίζει τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η τεχνολογία και η ανάπτυξη στο περιβάλλον.



H περίληψη του βιβλίου 

Η συγγραφέας ταξιδεύει με τον πατέρα της στην Αίγυπτο και στις πυραμίδες συναντάει ένα νεαρό αρχαιολόγο ,το Ρικ.
Κάνουν παρέα, επισκέπτονται μαζί τα αρχαία μνημεία και τα διάφορα μουσεία της Αιγύπτου και γνωρίζουν τον αρχαίο της πολιτισμό.
Από ένα βιβλίο, μαθαίνουν για μια μυστηριώδη επιγραφή του Φαραώ Ραμσή και αποφασίζουν να την ανακαλύψουν και να λύσουν το γρίφο της.
Όταν τελικά βρίσκουν την αρχαία επιγραφή, έχουν ήδη ερωτευτεί μεταξύ τους, έχουν γνωρίσει καλύτερα την Αίγυπτο και έχουν δει τη μεγάλη σημασία που είχε και έχει ο ποταμός Νείλος γι αυτήν.
Καταλαβαίνουν τότε, πόσο μεγάλα οικολογικά προβλήματα δημιουργεί η ανάπτυξη στο περιβάλλον, ότι δυστυχώς οι άσχημες προβλέψεις μιας επιγραφής χιλιάδων ετών είναι πολύ πιθανόν να πραγματοποιηθούν στα αμέσως επόμενα χρόνια, εξαιτίας των παρεμβάσεων του ανθρώπου στη φύση, και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αξίζει πραγματικά να αγωνιστούν με όποιο τρόπο μπορούν για τη σωτηρία του πλανήτη.


Εργασία του Αχιλλέα Χ.(Ε3)



Δεν υπάρχουν σχόλια: