Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Παράδειγμα για μίμηση η Στ΄του σχολείου μας

Μια σπουδαία πράξη που τιμά το σχολείο μας είναι η υιοθεσία ενός κοριτσιού από την Αιθιοπία, της μικρής Abebech, που έχει αναλάβει εδώ και τρία χρόνια η Στ΄ τάξη μέσω της Actionaid Hellas .Ας ενημερωθούμε λοιπόν για το  πώς έγινε αυτή η αναδοχή από  το άρθρο της μαθήτριας της Στ1 Καραμέλιου Ιφιγένειας.

Η Abebech πριν τρία χρόνια

Πως γεννήθηκε η ιδέα της αναδοχής

 Η ιδέα να υιοθετήσουμε ένα παιδί ως τάξη μας ήρθε με αφορμή ένα μάθημα στη γλώσσα της τετάρτης δημοτικού. Συζητώντας με την δασκάλα μας είδαμε πως αυτό δεν είναι αδύνατον να γίνει και η ίδια προχώρησε στις ενέργειες που χρειαζόταν. Σε λίγο καιρό ήρθε στα χέρια μας ένας φάκελος της Actionaid. Με λαχτάρα τον ανοίξαμε και είδαμε πως είχαμε γίνει ανάδοχοι ενός κοριτσιού από την Αιθιοπία, της μικρής Abebech. Χαρήκαμε όλοι πάρα πολύ. Μάθαμε πως τα χρήματα της συνδρομής μας δεν θα πήγαιναν κατευθείαν στην οικογένεια της μικρής αλλά μέσω της Actionaid θα γίνονταν έργα που θα βελτίωναν τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων της κοινότητας. Αυτό ήταν ακόμα πιο ευχάριστο γιατί με αυτόν τον τρόπο θα βοηθούσαμε και άλλα παιδιά. Φεύγοντας από το δημοτικό θα πρέπει να φροντίσουμε να συνεχίσει την υιοθεσία μια μικρότερη τάξη μέχρι να γίνει η Abebech 18 ετών.
Είμαστε πολύ περήφανοι που καταφέραμε να υιοθετήσουμε ένα παιδί μέσω της
Actionaid και ελπίζουμε να ακολουθήσετε και εσείς το παράδειγμά μας. Με μόνο 22€ το μήνα καταφέρνετε να βοηθήσετε στο να καλυτερέψει η ζωή πολλών παιδιών. Μπορεί να σας φαίνεται μεγάλο το ποσό αλλά είναι μόνο 264€ το χρόνο. Δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα ξοδεύετε καθημερινά. Κάντε μια κίνηση και βοηθήστε να σωθεί μια κοινότητα. 
  

Πληροφορίες για την αναδοχή www.actionaid.gr

Η Abebech σήμερα


Μια ζωγραφιά της Abebech για μας.


Η Κατερίνα Λέχου και Ναταλία Δραγούμη με την Actionaid Hellas στην Γκάνα




Δεν υπάρχουν σχόλια: